15 pro

Co je výhodnější. Být neplátcem DPH nebo plátcem DPH? Doporučený

založení s.r.o. správná cesta k cíli

Váháte nad tím, co je pro vaše podnikání výhodnější? Zda se stát plátcem DPH nebo být neplátcem DPH? Obě varianty mají své výhody, nevýhody, úskalí.

Na začátku podnikání i v průběhu podnikání se ocitnete před řadou významných rozhodnutí. Jedním z nich je i volba, zda se stane plátcem daně z přidané hodnoty (plátcem DPH) nebo ne. Jak je to s povinností stát se plátcem daně z přidané hodnoty a jaké jsou výhody a nevýhody placení či neplacení DPH?

Co je pro podnikatele výhodnější? Být plátcem či neplátcem DPH?

  

Firma může stát plátcem DPH povinně nebo dobrovolně. Záležitosti DPH řeší Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.

 

Kdy např. se plátcovství DPH vyplatí?

Když firma dodává především koncovým zákazníků, kteří jsou plátci DPH. Pokud nakupujete s 21 % DPH a vaše tržby jsou jen s 15 % DPH.

Pokud firma nedosáhne obrat 1.000.000 Kč za 12 po sobě jdoucích měsíců, ale je pro ni registrace DPH výhodná, může se stát dobrovolným plátcem. Mnohdy lze snadno předem propočítat. Od počátku ledna 2015 by měl platit nižší limit, a to pouze 750.000 Kč za 12 po sobě jdoucích měsíců.

Pokud jste hranici obratu ještě nepřekročili a chcete se tak dobrovolně stát plátcem DPH, obraťte se na nás za účelem registrace firmy k dani z přidané hodnoty na finančním úřadu. Finanční úřady nyní požadují řadu informací a listiny, bez kterých registraci k DPH jednoduše zamítají. To může mít velmi negativní vliv na vaše podnikání. Přinejmenším vás to může značně brzdit hned při startu podnikání a zároveň vás to může stát spoustu peněz na DPH, protože si ji u řady vstupů nebudete moci "odečíst".. Spolehněte se na nás. Už jsme úspěšně vyřídili mnoho registrací firem k DPH.

 

  Spěchám, chci plátce rychle  

  Chci založit s.r.o.  

  Kontakt - chci být plátcem DPH  

 

 

 

 

 

Home Blog Účetnictví a mzdy Co je výhodnější. Být neplátcem DPH nebo plátcem DPH?

Kontakt

  • ELITE CZECHIA účetní a daňová kancelář, s.r.o.
     
     
     
  • Londýnská 730 / 59
     
     
     
  • 120 00 Praha 2 - Vinohrady
     
     
     
  • Telefon.: 773 56 11 00

KDY NÁS ZASTIHNETE

Jsme Vám k dispozici po předchozí dohodě od Pondělí do Pátku od 8:30 do 18:00 hodin.